Ik zoek hulp

SchuldHulpMaatje heeft vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om jou als jongere te begeleiden. Driekwart van de jongeren in Nederland heeft problemen met het omgaan met geld en tekorten. SchuldHulpMaatje kan je helpen bij het leren plannen, budgetteren en op tijd betalen.

Meld je nu aan!

De hulpverlening door onze vrijwilligers is gratis, maar we verwachten wel dat je ervoor wil gaan. Samen met een maatje ga je kijken en leren hoe je vrij kan komen van je (dreigende) schuld. Iedereen die hulp nodig heeft bij financiële problemen, kan rekenen op de steun van onze maatjes. Ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst.

Ik wil graag aan de slag

Vraag om hulp bij SchuldHulpMaatje Lansingerland.

Hoe werkt het?

Nadat je je hebt aangemeld wordt je binnen 48 uur gebeld door onze coördinator, om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dan wordt met je besproken, waar je mee zit en hoe je administratie er uit ziet. De coördinator zoekt na dat gesprek een maatje dat bij jou past. Daarbij proberen we rekening te houden met jouw wensen. Vervolgens komt de coördinator nog een keer bij jou langs om het maatje aan jou voor te stellen. Als jullie een klik hebben, dat ga jij daarna samen met jouw maatje aan de slag!

De uitgangspunten van SchuldHulpMaatje zijn: financiële vrijheid, samen sterker staan, er zijn voor de ander, eerlijkheid als basis, gelijkwaardigheid en echtheid en rechtvaardigheid.