Doneren

Help ons helpen

De hulpverlening door onze vrijwilligers is gratis. Dat spreekt vanzelf, maar voor de opleiding en ondersteuning van deze vrijwilligers zijn wij afhankelijk van fondsen, donateurs en bijdragen van partners met wie wij samenwerken. Met een financiële bijdrage maak je ons werk blijvend mogelijk.

Waar is het geld voor nodig?

De opleiding van maatjes is een belangrijke kostenpost waar wij niet op willen bezuinigen.

Elk nieuw maatje volgt een driedaagse deskundigheidstraining. Deze wordt gegeven door Kiwa geregistreerde, norm Nen 8048 gecertificeerde schuldhulpverleners. Daarnaast ontwikkelt een maatje zich voortdurend met een e-learning programma, het Permanente Educatie Programma.

Daarnaast leert het maatje, samen met andere maatjes tijdens intervisiebijeenkomsten, binnen welke grenzen zijn bevoegdheden liggen, en over de juiste benaderingswijze van mensen met schulden. Kwaliteit is een belangrijke sleutel voor het effectieve optreden van onze SchuldHulpMaatjes. SchuldHulpMaatje Lansingerland is lid van de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje. Daardoor kunnen we gebruik maken van hun landelijke servicepunt en van de ervaringen van andere locaties.

We geven geen geld aan hulpvragers. Wel worden desgewenst materialen ter beschikking gesteld, die nodig zijn bij het ordenen van de administratie. Tenslotte worden er kosten gemaakt voor de organisatie: zoals de website, de bereikbaarheid van de coördinatoren of de vergaderingen en bijeenkomsten van het bestuur en van de vrijwilligers. De vergaderkosten kunnen laag gehouden worden door gebruik te maken van de ruimtes en faciliteiten in de deelnemende kerken.

Hoe kan je ons steunen?

Wil je participeren of bijdragen aan SchuldHulpMaatje? Heel graag. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Onze coördinator neemt dan binnen 48 uur contact met je op.

Doneren via iDeal

Om ons werk blijvend mogelijk te maken is elke donatie van harte welkom, dit kan via iDeal of rechtstreeks op ons rekeningnummer NL28 ABNA 0404 3129 34. SchuldHulpMaatje heeft de ANBI-status.